Blog, Strana 2

Alkohol a kombucha: Co byste měli vědět
Alkohol a kombucha: Co byste měli vědět

Pro začátek si připomeneme, že kombucha je fermentovaný nápoj, který se vyrábí z čaje, cukru, vody a symbiotické kultury bakterií a kvasinek (tzv. SCOBY). Během procesu fermentace kvasinky přeměňují cukr na alkohol a oxid uhličitý. Zatímco většina alkoholu se poté dále přeměňuje na kyseliny, které dávají kombuše její charakteristickou kyselou chuť, malá část alkoholu v nápoji ovšem zůstává.

Číst článek
Příprava SCOBY na „pauzu“
Příprava SCOBY na „pauzu“

Kombucha je oblíbený fermentovaný nápoj, který si získal mnoho příznivců díky svým zdraví prospěšným účinkům a osvěžující chuti. Někdy se ale může stát, že si chcete od její přípravy na chvíli odpočinout. Možná odjíždíte na dovolenou nebo si prostě potřebujete udělat pauzu.

Číst článek
Dochucení aneb druhá fermentace kombuchy
Dochucení aneb druhá fermentace kombuchy

Kombucha, ten osvěžující a zdraví prospívající nápoj, má už dlouhou historii a tradici. Ale co když vám řeknu, že klasická kombucha, kterou znáte, může být ještě o něco lepší? A to díky druhé fermentaci.

Číst článek
Jak na první litr?
Jak na první litr?

Pořídili jste si od nás SCOBY startér? Pojďme nastartovat první litr vaší domácí kombuchy podle našeho postupu.

Číst článek
Nahoru
14 položek celkem